image/svg+xml

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER “EFFICIENCY CHALLENGE ELECTRIC VEHICLE” ETKİNLİĞİNDE BULUŞUYOR

Üniversiteli gençler alternatif enerjili araçlarını yarıştırmak için 6-12 Ağustos 2018 tarihlerinde “Efficiency Challenge Electric Vehicle” etkinliğinde buluşuyor.

“Efficiency Challenge Electric Vehicle “TÜBİTAK tarafından 2005 yılından bu yana her yıl, üniversite öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilmektedir. Batarya elektrikli, hidrojen enerjili ve otonom kategorilerinde düzenlenen etkinlik ile, alternatif enerji ile çalışan araçlarla ilgili yerli üretime geçişin sağlanması ve katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, katılımcıların alternatif enerjilerle ilgili araştırma imkanı edinip deneyim kazanmaları ve bu yolla alternatif enerji kaynaklarının kullanımı konusunda ülke genelinde farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır.

6-12 Ağustos 2018 tarihlerinde 14.’sü gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında, katılımcı takımlara katılım durumu ve kategoriye bağlı olarak toplamda 35.000 TL’ye kadar hazırlık teşviği verilmektedir.

Yarışmacı tüm katılımcılara finansal desteğin verileceği yarışlarla ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru şartları için challenge.tubitak.gov.tr adresini ziyaret ediniz.