image/svg+xml
image/svg+xml

2021 Yılı II. Dönem BAP Başvuru Süresi Uzatıldı.

- 2021 Yılı II. Dönem BAP Başvuruları kapsamında http://ubys.bartin.edu.tr/ web adresinden yapılacak online başvuru süresi 27 Ekim 2021 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır. Belirtilen tarih aralığında online olarak yapılan başvuruların sistemden onay verildikten sonra alınan (sistemin düzenlemiş olduğu Proje Öneri Formu) başvuru çıktıları, ilgili birim amirine (varsa araştırmacılara) imzalatılıp 28 Ekim 2021 Perşembe Günü saat 10:00'a kadarProje Öneri Kontrol ve Teslim Tutanağı ve ekleri (sisteme eklenen tüm evraklar) ile birlikte” BAP Koordinasyon Birimi’ne iletilmediği taktirde başvurular dikkate alınmayacaktır.

- Proje başvuruları, Bartın Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yönergesine (https://cdn.bartin.edu.tr/bap-yonerge.pdf) ve BAP Komisyon kararlarına uygun olmalıdır.

- Projelerde talep edilen her türlü mal ve hizmet alımı gerekçeli ve ayrıntılı olarak yazılmalıdır. Proje bütçesi yapılırken, tüm harcama kalemlerindeki miktarların ayrıntılı olarak gerekçelendirilmesi gerekmektedir (Muhtelif kırtasiye, sarf, temizlik, bilgisayar malzemesi donanımları vb. şeklinde genel ifadelerle yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir). Bütçe teklifinde bulunurken bütçe hazırlama rehberinde (https://cdn.bartin.edu.tr/bap/butce-hazirlama-rehberi.pdf) yer alan dörtlü ekonomik tasnif kodları ve taşınır kodları (https://cdn.bartin.edu.tr/bap/tasinir-kod-listesi.xls) dikkate alınmalıdır.

- Makine-teçhizat, sarf malzeme ve hizmet alımları en az bir firmadan alınacak güncel tarihli proforma fatura ile belgelendirilmelidir. Makine-teçhizat isteklerinde teknik şartname eklenmesi zorunludur.

- Yolluk kalemindeki harcamalar gerekçeleri ile birlikte ayrıntılı olarak belirtilmelidir (Kaç kişi, ne için, nereye vb. bilgilerin eklenmesi). “Bartın Üniversitesi Yurtiçi ve Yurtdışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Yönergesi’ne uygun olmak şartıyla Bilimsel Etkinliklere sözlü sunum ile katılım (katılım ücreti ve yolluk yevmiye dahil) desteklenecektir.

- Kitap ve yazılım alım talepleri (Spesifik yazılımlar hariç) desteklenmeyecektir.

- Proje bütçesi hazırlanırken, talep edilen ödeneklerde mutlaka KDV dahil maliyet hesaplanmalıdır.

- Demirbaş malzeme taleplerinde BAP envanterinde (https://cdn.bartin.edu.tr/bap/) ve Üniversitemiz (http://laboratuvar.bartin.edu.tr/) bünyesinde çalışır durumda olan malzemeler dikkate alınarak önerilmelidir. Makine Teçhizat/Bilgi İşlem alımlarında BAP Komisyon kararları doğrultusunda alımı veya envanterden kullanımı desteklenecektir.

- Proje yürütücüsü aynı anda en fazla 5 projede yürütücü veya araştırmacı olarak görev alabilir.

- Sonraki dönemlerde proje başvurusu yapılabilmesi için, Bartın Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yönergesi (https://cdn.bartin.edu.tr/bap-yonerge.pdf) Madde 12’de belirtilen yayın koşulunun sağlanmış olması gerekmektedir. Proje Önerisi ile birlikte bu yayın bilgileri de sunulmalıdır.

- Bütçe imkanları dikkate alınarak, Yüksek Lisans Tez Proje önerileri en fazla 7.500,00 TL, Doktora Tez Proje önerileri en fazla 20.000,00 TL, bunların dışında kalan proje önerileri en fazla 25.000,00 TL’ye kadar desteklenebilir.

- Üniversitemizin misyon farklılaşması olan Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları, Batı Karadeniz Bölgesi, Bartın İli ve Öncelikli Alan Kapsamındaki proje önerilerine öncelik verilecektir. Bu doğrultuda hazırlanacak proje önerilerinin; İlimizin ve Bölgemizin bölgesel ve sektörel kalkınmasına yönelik somut, ekonomik fayda sağlama potansiyeline sahip olması; İlimizin ve Bölgemizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olması önemlidir. Bu alanlarda önerilecek Yüksek Lisans Tez projelerine 10.000,00 TL, Doktora Tez , Katılımlı ve  Kapsamlı Araştırma projelerine 30.000,00 TL’ye kadar destek sağlanacaktır.

- Genel Kırtasiye malzemesi, baskı ve cilt giderleri en fazla 1.000,00 TL’ye kadar desteklenecektir.

- Tez projeleri için sağlanacak mali destekler, normal süreler içinde harcanabilir. (yüksek lisans için 4. dönem sonu, doktora için 8. dönem sonu) Süre uzatımı verilen tezler kapsamında; Yüksek Lisans için Enstitü Yönetim Kurulu Kararı, doktora için tez izleme komitesinin onayı ile en fazla 6 (altı) aya kadar mali destek sağlanabilir.

- Lisansüstü proje başvurularında, “projenin tez konusu olduğuna dair ilgili Enstitü Müdürlüğünün Yönetim Kurulu Kararının” proje başvurusuna eklenmesi gerekmektedir.

- Lisansüstü proje başvurularında lisansüstü öğrencisi ve 2. danışman dışında araştırmacı yazılamaz.

- Bilimsel Araştırma Projesi başvurularının değerlendirilmesinde, “belge veya içerik yönünden eksiklikler bulunması halinde” proje işleme konulmayacaktır.

- Hakem önerileri “aktif olarak göreve devam eden” ve hakem şartını sağlayan kişilerden oluşmalıdır.

- Bütçe kalemi olmaması nedeniyle bu dönem Bursiyer desteği verilemeyecektir.

- Projede kurum dışı personel olması durumunda, proje katılımlı araştırma projesi olarak sunulmalıdır.   


  (Başvuru aşamasında  dikkat edilmesi gereken diğer hususlar için tıklayınız.)


Proje başvuru esnasında yaşayacağınız sorunlarla ilgili bap@bartin.edu.tr adresinden veya 5422/5427 nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.
 
 
 
  • BARÜ “Ar-Ge Proje Pazarı” heyecanı yeniden başlıyor

  • 2023 Yılı BAP Uygulama Usul ve Esasları Yayınlandı

  • Bartın Üniversitesi IV. Ar-Ge Proje Pazarı